Als je graag professioneel wilt koken, heb je ook een professionele keuken nodig. Dat krijg je echter niet zomaar voor elkaar. Vaak heb je bijzondere apparaten nodig, die je in een normale keuken niet zo vaak gebruikt. Wil jij je keuken graag professioneel inrichten? Dan kun je niet zonder deze apparatuur!
1. Snij apparaten
Het is natuurlijk leuk als je zelf goed kunt snijden, maar je bent nu eenmaal nooit zo snel en nauwkeurig als een apparaat. Dus gebruik je in een professionele keuken al snel een aantal snij apparaten. Zo is een frietsnijder bijvoorbeeld ideaal, want aardappels tot nette frietjes snijden is een flinke klus met de hand. Met een frietsnijder kun je gemakkelijk zelf friet maken, wat veel lekkerder is dan voorgebakken frietjes uit de winkel. Naast een frietsnijder heb je ook vaak een professionele groentesnijder in de keuken.
2. Keukenmachine
Je kunt in een professionele keuken niet zonder keuken machine. Denk ook aan de benodigde uitbreidingen bij het apparaat. Zo kun je gemakkelijk groenten snijden, deeg kneden, beslag mengen, gehakt malen en ga zo maar door. Het grote voordeel van een keukenapparaat is dat het dit werk kan doen terwijl jij zelf bezig bent met andere dingen.
3. Professionele oven
Bij het bakken en koken is een oven zo goed als onmisbaar. En zeker als je professioneel aan de slag wilt is een goede oven essentieel. Een professionele oven is van goede kwaliteit en zorgt voor gelijkmatige verwarming van het eten. Vaak is er sprake van een grote, liefst dubbele oven waardoor je wat gemakkelijker verschillende gerechten te gelijk in de oven kunt klaarmaken.
4. Vaatwasser en professionele gootsteen
In de professionele keuken is het absoluut niet praktisch als je telkens stapels vieze vaat tegenkomt. Dus is een vaatwasser een erg praktische oplossing. Kies voor een groot model van een betrouwbaar merk, waar ook pannen in kunnen. Verder heb je een professionele gootsteen nodig. Bij voorkeur heb je een dubbele gootsteen met een professionele kraan waar ook een flexibele spuitkop aan zit.
5. Warmhoud apparaten
Als je professioneel kookt, moet je soms eten warm houden tot alles tegelijk klaar is. Je hebt dus warmhoud apparaten nodig. Denk bijvoorbeeld aan grote schalen die elektrisch warm gehouden worden. Elektrisch warm houden is meestal de beste keus, omdat het eten dan heel gelijkmatig warm blijft en je bovendien vrij specifiek de temperatuur kunt regelen.
6. Vuilnisbakken
In de keuken ontstaat veel afval, zeker als je professioneel kookt. Je hebt dus goede afvalbakken nodig. Kies het liefst voor grote, zware afvalbakken met goed passende vuilniszakken. Moet je afval scheiden? Dan zijn er speciale vuilnisbakken met twee, drie of zelfs vier afzonderlijke bakken. Een grote afvalbak hoeft niet perse lelijk te zijn – check bijvoorbeeld deze design afvalbakken!
In een professionele keuken heb je heel andere spullen nodig dan in een gewone keuken. Veel van de bovengenoemde apparaten hoef je niet te hebben in een gewone keuken, maar als je professioneel wilt koken kun je gewoon niet zonder. Ben jij op zoek naar professionele apparatuur voor de keuken? Dan kun je het beste zoeken naar online horeca winkels, omdat die goede apparatuur leveren die ook in restaurants en hotels gebruikt wordt. Ga je een nieuwe keuken kopen, let dan op deze 5 praktische tips zodat je nieuwe keuken precies is wat jij nodig hebt.