Bij het kopen van een nieuw bed, is een waterbed voor veel consumenten niet het eerste waar aan gedacht wordt. Toch is een waterbed anno 2019 een serieuze optie voor veel mensen. Door de goede slaaphouding en de goede ondersteuning van je lichaam is een waterbed voor veel mensen een uitkomst. Ook qua hygiëne is een waterbed ideaal.
Instappen, harde rand of zachte rand?
Je hebt hardside waterbedden met een harde rand en softside waterbedden met een zachte rand. De zachte softside schuimrand vergemakkelijkt het instappen. Tegenwoordige worden er hoofdzakelijk softside waterbedden verkocht omdat deze comfortabeler zijn. Ook zorgt de schuimrand voor extra isolatie.
“Nadeel” is dat bij het kopen van een softside waterbed rekening gehouden moet worden met deze schuimrand. Bij een waterbed van 180×200 cm is het efficiënte slaapoppervlak 166×186 cm. De maximale lengte van jou of je partner kan dan maximaal 175 cm zijn. Koop een softside waterbed dus nooit te klein!
Temperatuur is instelbaar
Je hebt mensen die altijd hun bed uit zweten en mensen die het altijd koud hebben in bed. Het grote voordeel van een waterbed is dat bij een (dubbel) duo watermatras de temperatuur individueel op de persoon ingesteld kan worden. Onder elk van de twee watermatrassen bevindt zich een waterbed-verwarmingselement. Hiermee is de temperatuur individueel regelbaar. De meest luxe carbon waterbedverwarming heeft zelfs een temperatuurtolerantie van ± 0,1°C. Kies dus altijd bij voorkeur voor een duo watermatras.
Gewicht en stabilisatie watermatras
Vroeger stonden waterbedden bekend om het ‘klotsen’ van het water. Het was een met water gevulde waterzak zonder stabilisatie. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt nog wel kiezen voor een waterbed zonder stabilisatie, maar de meeste waterbedden hebben tegenwoordig een hoge mate van stabilisatie. Dit wordt bereikt door de toepassing van speciale fiberlagen. Hoe meer fiberlagen, hoe sneller je stil ligt.
Naast deze standaard waterbed stabilisatie is er ook de mogelijkheid van een lendensteun voor extra stabilisatie ter hoogte van de lenden / heupen. Er kan zelfs gekozen worden voor een 3D schuimkern met 5 zone drukverdeling voor ondersteuning van uitstekende lichaamsdelen of voor een Foam kern welke geschikt is voor elk lichaamstype.
Door de ingebouwde stabilisatielagen zal een modern watermatras zich vormen naar je lichaam. Hierdoor wordt elk lichaamsdeel ondersteund en zijn er zo min mogelijk drukpunten. Ook voor mensen met nekklachten, rugklachten, reumatische pijnklachten kan een waterbed verlichting geven. Laat u bij de aankoop van een waterbed (online) adviseren bij het kiezen van de juiste stabilisatie graad.
Hygiëne en onderhoud van je waterbed
Wanneer een waterbed goed onderhouden wordt, dan is deze zeer hygiënisch. Ook verlengt onderhoud de levensduur van je watermatras. De binnenkant wordt onderhouden met een speciale waterbed conditioner. De buitenkant kun je afnemen met een vinylreiniger voor waterbedden. Huisstofmijt krijgt zo minder kans op zich te nestelen. De tijk en het hoeslaken kunnen uitgewassen worden. Kortom zorg er altijd voor dat een waterbed goed onderhouden wordt voor optimale hygiëne.
Kies het waterbed dat bij je past
Online een waterbed kopen kent vele voordelen. Een groot voordeel is dat het waterbed geheel naar jouw wensen samengesteld kan worden. Geen bed is identiek! Kies je voor een luxe boxspring look waterbed of voor een relatief goedkoop basismodel waterbed? Welk bed je ook kiest, bij alle bedden kan rekening gehouden worden met jouw persoonlijke voorkeuren op het gebied van stabilisatie graad, verwarming, bed hoogte, afwerking en de vele opties die er mogelijk zijn.