Woonwinkels Leeuwarden

Op zoek naar leuke woonwinkels? Wij hebben geprobeerd om de leukste woonwinkels voor jou te selecteren. Je vindt hier winkels voor woonaccessoires, meubelen, kinderkamers, tuinen en nog veel meer. Mis je hier een leuke woonwinkel? Laat het ons weten!

Jouw winkel ook hier vermelden?

Dat kan!

Opvallende trends in de woonwinkels van Leeuwarden

De woonwinkels van Leeuwarden hebben vrijwel allemaal hun assortiment vernieuwd en uitgebreid in de afgelopen tijd. Waarom? Omdat Leeuwarden culturele hoofdstad van 2018 is geworden natuurlijk! Bij een culturele hoofdstad horen niet alleen allerlei leuke activiteiten, maar ook een boeiend aanbod in de winkels. Daarom hebben veel woonwinkels in Leeuwarden een (deels) nieuw assortiment waarin ook kunst en design een grotere rol zijn gaan spelen.

De kunstzinnige woonwinkel in Leeuwarden

Er zijn verscheidene woonwinkels die meedoen aan de veranderde trend in de afgelopen tijd. Vaak hebben de landelijke ketens er wat minder belangstelling voor, maar de plaatselijke winkels hebben soms flinke aanpassingen gedaan. Voor kunstzinnige woonwinkels en galerieën hebben hun assortiment grondig veranderd. De culturele hoofdstad van Europa wordt door mensen uit allerlei landen bezocht en daar willen de winkels natuurlijk volop van profiteren. Met als groot voordeel dat het aanbod een heel stuk interessanter is geworden, ook als je zelf lekker wilt gaan shoppen.

Designers en ontwerpers aan het werk

In verscheidene woonwinkels in Leeuwarden is te zien dat de gebeurtenissen allerlei bekende en minder bekende designers aantrekken. De meubelzaken van Leeuwarden spelen hier ook op in door jonge ontwerpers een kans te geven. Daardoor is het aanbod nieuw en verfrissend. Toch hoeft ‘nieuw’, ‘kunstzinnig’ en ‘cultureel’ niet perse te betekenen dat alle artikelen ook duurder zijn. Ook budgetwinkels en goedkopere woonwinkels doen mee, waardoor het aanbod ook voor jongeren en studenten interessant is.

De Friese inrichting

Ga je naar de woonwinkels van Friesland, dan valt het je altijd op dat er items zijn die typisch bij de provincie horen. Niet alleen in souvenirwinkels, maar haast elke (woon)winkel in Leeuwarden heeft een Friese afdeling. Dat is vooral te merken op het gebied van decoraties en accessoires. Omdat Friesland een echte waterprovincie is, zie je dit ook vaak terug in de decoraties. De Friese inrichting is nog steeds klassiek en landelijk. Dat zijn dan ook de stijlen die je in veel woonwinkels in Leeuwarden terugziet. Toch zijn er ook genoeg andere stijlen te vinden, zoals de Scandinavische en moderne woonstijl.

Het feit dat Leeuwarden in 2018 culturele hoofdstad is, heeft niet als gevolg dat alles in 2019 weer saai en gewoon wordt. Ook in latere jaren blijft merkbaar dat cultuur, kunst en design een grote plek innemen in de stad. In de woonwinkels blijft merkbaar dat er goed gelet wordt op het aanbod en het wordt regelmatig verjongd. Je blijft dus altijd nieuwe dingen ontdekken in de woonwinkels en meubelzaken in Leeuwarden. Ben jij op vakantie in Friesland? Dan is Leeuwarden natuurlijk dé plek om te beginnen met het ontdekken van de provincie. Maar er zijn nog veel meer leuke plaatsen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Sneek, met zijn prachtige grachten en oude stadsdeel? Je vindt heel veel schattige woonwinkeltjes in het centrum van Sneek die zeker een bezoekje waard zijn. Ben je op zoek naar minimalistische of moderne items? Dan is het leuk om de woonwinkels van Drachten te bezoeken, waar je verscheidene prachtige moderne winkels kunt vinden.