Woonwinkels Noord-Holland

Op zoek naar leuke woonwinkels? Wij hebben geprobeerd om de leukste woonwinkels voor jou te selecteren. Je vindt hier winkels voor woonaccessoires, meubelen, kinderkamers, tuinen en nog veel meer. Mis je hier een leuke woonwinkel? Laat het ons weten!

Heel Noord-Holland

Living Roots Lunchcafé & Shopping

Living Roots is een aantal jaren een hot spot geweest in

Binnenlandse Zaken

Doet Binnenlandse Zaken jou vooral denken aan het ministerie? Dan zit

Jouw winkel ook hier vermelden?

Dat kan!

Happy Home

Sinds februari 1996 is de woonwinkel Happy Home op de Woonboulevard

Twin Arts Lifestyle

Twin Arts lifestyle is een sfeervolle woonwinkel met een brede collectie

Interieurhof

Interieurhof Alkmaar is een bijzondere en inspirerende woonwinkel in het hartje

Ojdå

Ojdå is een verfrissende winkel in het centrum van Alkmaar, die

In veel provincies is een terugloop in het aantal woonwinkels, maar de woonwinkels van Noord-Holland staan nog even sterk als altijd. Hier vind je een enorme hoeveelheid woonwinkels, vooral omdat het ook een dichtbevolkte provincie is. Vooral in en rond de grote steden zijn er tientallen te vinden, in allerlei soorten en stijlen. Dat maakt Noord-Holland een prima provincie om eens uitgebreid te gaan shoppen voor een nieuw interieur!

Een groeiende branche

Op de meeste plekken in Nederland zien we woonwinkels verdwijnen. Ze gingen tijdens de crisis failliet en besluiten nu hun deuren te sluiten. Vooral in de binnenstad van veel steden is een leegloop te zien. Dat geldt niet in Noord-Holland, waar de branche van woonwinkels en meubelzaken eerder groeit dan krimpt. Hoe dat komt? Voor een deel is deze groei in de branche van woonwinkels in Noord-Holland te danken aan de vele toeristen. Amsterdam blijft een echte trekpleister, naast verschillende andere steden zoals IJmuiden. Bovendien is Noord-Holland een van de dichtstbevolkte provincies van het land. En waar veel mensen wonen, zijn veel woonwinkels nodig.

Grote steden met veel woonwinkels in Noord-Holland

Er zijn natuurlijk verscheidene grote steden in Noord-Holland. De ene stad is echter wat beter voorzien van woonwinkels dan de andere. Plekken waar je lekker uitgebreid kunt gaan shoppen zijn met name in de binnenstad van Amsterdam, de woonboulevard van Alkmaar en in Den Helder. In de studentensteden kom je vooral veel moderne artikelen tegen, vaak van de hand van jonge kunstenaars. In de steden in de buurt vind je ook veel vintage, antiek en natuurlijk is ook de industriële woonstijl ruim vertegenwoordigd.

Ben jij op zoek naar de leukste woonwinkels van Nederland? Dan is het goed om te starten met de woonwinkels en meubelzaken van Noord-Holland. In deze provincie zijn heel veel woonwinkels te vinden, van groot tot klein. Wil je toch liever naar een andere provincie? Dan is shoppen in Hilversum ook een absolute aanrader.