Woonwinkels Amsterdam

Op zoek naar leuke woonwinkels? Wij hebben geprobeerd om de leukste woonwinkels voor jou te selecteren. Je vindt hier winkels voor woonaccessoires, meubelen, kinderkamers, tuinen en nog veel meer. Mis je hier een leuke woonwinkel? Laat het ons weten!

Jouw winkel ook hier vermelden?

Dat kan!

De woonwinkels van Amsterdam zijn niet alleen bij ons bekend, maar ook bij veel toeristen. Van heinde en verre wordt onze hoofdstad bezocht om de vele interessante winkels. In de binnenstad zit natuurlijk de bekende gigant de Bijenkorf, maar er zijn nog veel meer grotere en kleinere leuke woonwinkels in Amsterdam. En buiten het centrum vind je een aantal grote winkels in winkelcentra, plus een aantal woonboulevards.

Bijenkorf: de bekendste woonwinkel van Amsterdam

Uiteraard is de Bijenkorf een van de bekendste woonwinkels van Amsterdam. De winkel zit in het centrum, vrij dicht bij het centraal station. Dat heeft als gevolg dat vrijwel elke toerist langs deze woonwinkel komt. Je vindt er een enorm aantal artikelen, verdeeld over verscheidene etages. Een uitgebreid restaurant zorgt dat je tussendoor ook even lekker wat kunt eten of drinken. De Bijenkorf staat bekend om de hoge kwaliteit merkproducten. Helaas zorgt de voordelige positie in de binnenstad van Amsterdam er ook voor dat de winkel niet tot de goedkoopste kan worden gerekend. Maar het blijft een prachtige woonwinkel in Amsterdam om lekker te gaan shoppen. Verspreid over de binnenstad zijn er nog meer leuke woonwinkels te vinden, plus verscheidene kunstgalerieën.

Woonboulevards in Amsterdam; keus genoeg!

In tegenstelling tot de meeste andere steden, zijn er in Amsterdam meerdere woonboulevards te vinden. Woonboulevard Westpoort zit ten noordwesten van het centrum, op een groot industrieterrein. Hier zitten verscheidene grote woonwinkels dicht bij elkaar. In Amsterdam Zuid-Oost vind je Woonmall Villa ArenA, een enorm overdekt winkelcentrum. Haco Amsterdam, Goossens Wonen en Slapen en Sanders Winkelstad Amsterdam zijn enkele van de winkels die hier gevestigd zijn. De woonboulevard strekt zich uit over meerdere niveaus en is een van de grootste van Nederland.

Elke woonstijl is te vinden in Amsterdam

Ongeacht hoe bijzonder jouw woonstijl ook is, bij de woonwinkels en meubelzaken van Amsterdam vind je beslist wat je zoekt. Of je nu zoekt naar antiek, vintage of juist modern en minimalistisch, er is altijd een woonwinkel te vinden die bij jou past. Elke winkel heeft een uniek eigen aanbod en werkt vaak samen met eigen ontwerpers en designers. Wil je graag interieuradvies? Dan is het verstandig om eerst op zoek te gaan naar een woonwinkel met een aanbod dat bij jou past. In de meeste woonwinkels in Amsterdam kun je woonadvies vragen. Een eenvoudig advies is gratis, maar als je uitgebreid woonadvies wilt betaal je daar meestal voor. Je krijgt dan wel een uitgebalanceerd en volledig advies, waarmee je je woning perfect kunt inrichten.

Het is haast onmogelijk om helemaal niet te slagen in de woonwinkels en meubelzaken van Amsterdam. Je vindt eigenlijk altijd wel winkels die bij jouw stijl passen. Maar helaas is Amsterdam niet voor iedereen even handig bereikbaar. Woon je meer in het midden van het land? Dan is het voor jou misschien praktischer om te gaan shoppen in Hilversum. Ook de stad Alkmaar is populair, met name bij mensen die zoeken naar de moderne en/of minimalistische woonstijl. Waar ga jij het liefst shoppen?