Woonwinkels Friesland

Op zoek naar leuke woonwinkels? Wij hebben geprobeerd om de leukste woonwinkels voor jou te selecteren. Je vindt hier winkels voor woonaccessoires, meubelen, kinderkamers, tuinen en nog veel meer. Mis je hier een leuke woonwinkel? Laat het ons weten!

Jansma Burdaard Kunststof Kozijnen & Dakkapellen

Al bijna 30 jaar is familiebedrijf Jansma Burdaard een begrip in

De woonwinkels van Friesland: een verrassend aanbod

De woonwinkels van Friesland zijn voor de meesten een aangename verrassing. Omdat Friesland voor de meeste mensen vrij ver weg ligt en nogal dunbevolkt is, gaan veel mensen er vanuit dat er dus ook geen leuke winkels in Friesland zijn. Daar klopt echter helemaal niets van. Sterker nog: juist omdát Friesland zo’n bijzondere provincie is, vind je hier allerlei bijzondere artikelen die je nergens anders tegenkomt

Een bijzondere woonwinkel in Friesland

Friesland staat bekend om zijn bijzondere eigenschappen. De mensen zijn er koppig en stug, ze spreken een eigen taal die voor Hollanders nauwelijks te verstaan is en ze hebben een heel eigen stijl. Natuurlijk is Friesland ook bekend van de Elfstedentocht, de blauwwitte vlag met ‘pompebleaden’ en van de kruidenbitter ‘Beerenburg’. Maar wist je dat Friesland ook op het gebied van woonwinkels heel veel te bieden heeft? Je vindt hier hele bijzondere woonwinkels met een eigen stijl en met leuke woonartikelen die uit de provincie komen.

Typisch Friese producten

In de provincie zijn veel typisch Friese producten te vinden. Haast elke woonwinkel in Friesland heeft wel een gedeelte waar je vooral Friese artikelen tegenkomt. Er zijn ook heel veel kleine (antiek)winkeltjes in de hele provincie te vinden die woonspullen en -accessoires van vroeger aanbieden. En, dankzij de koppige stijl van de Friezen, zijn er maar weinig woonwinkels die een standaard assortiment hebben. Zowel woonwinkels als meubelzaken in Friesland hebben een eigen karakter en bieden bijzondere artikelen aan.

Waar vind je de woonwinkels van Friesland?

Natuurlijk vind je woonwinkels in de grootste plaatsen van Friesland. Het is echter sterk afhankelijk van het dorp of de stad wat je dan precies tegen gaat komen. Zo is Franeker een schattig stadje dat zich vooral richt op wat jongere mensen. Plaatsen als Grou en Sneek staan veel meer bekend om hun watersport, wat je ook terugziet in het aanbod van de woonwinkels. Leeuwarden is erg veelzijdig en er is voor iedereen wel een leuke woonwinkel te vinden. Nu Leeuwarden cultuurhoofdstad 2018 is geworden, hebben veel woonwinkels en meubelzaken in Leeuwarden een extra bijzonder assortiment. Uiteraard kennen de meeste mensen ook Heerenveen wel, omdat daar de voetbalclub SC Heerenveen vandaan komt. Dat zie je niet terug in de woonwinkels van Heerenveen, maar de stad heeft wel een heel interessant aanbod en een aantal van de beste meubelzaken van Friesland zijn hier gevestigd.

Friesland is vrij dunbevolkt. Er zijn maar 11 steden, waarvan sommige niet groter zijn dan een gemiddeld dorp. Daarom vind je veel woonwinkels buiten de steden. Soms kom je heel verrassende woonwinkels in Friesland tegen in onooglijke kleine dorpjes waar je nog nooit eerder bent geweest. Helaas hebben lang niet alle Friese woonwinkels een website. Daarom hebben we hier zoveel mogelijk van de grote en kleine woonwinkels en meubelzaken van Friesland verzameld in een overzicht. Zo kun je vrij gemakkelijk de woonwinkels vinden die bij jou passen. Ben je op vakantie in Friesland, of woon je er al jaren? Er zijn altijd nieuwe gave winkels te ontdekken!